نوشته شده توسط : مینا

راهنمای کاشت خرفه در خانه

راهنمای کاشت خرفه در خانه

راهنمای کاشت خرفه در خانه

خرفه نام گیاهی یکساله بومی مناطق هند است، این نوع گیاه بالغ بر ۴۰ نوع متفاوت دارد، این گیاه که برخی آن را به صورت گیاهی خودرو و علفی هرز می شناسند، امروزه از اهمیتی ویژه ای و جدید از این گیاه دست یافته است و با شناخت ارزش غذایی و همچنین زیبایی آن به کاشتن و نگهداری خرفه پرداخته اند.

پرورش گیاه خرفه

پَرپَهَن (پرپین- پلپین) یا قلفه گیاهی است از سرده خُرفِه، یک ساله با برگ های ضخیم آبدار سبز با ساقه های قرمز و گل های زرد یا سفید کوچک و تخم های سیاه ریز که خواص دارویی دارند.

 

این گیاه دارویی که معمولاً به صورت خودرو در باغچه منازل، کنار جوی ها و در مناطق مرطوب می روید، شاید زیاد مورد توجه نباشد اما اکنون کشف های مهمی در مورد آن انجام شده که توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی (Global panacea) به آن داده شده است.

 

گیاه خرفه یک گیاه دارویی پرکاربرد می باشد. پس شما با کشت این گیاه و فروش آن می توانید در منزل کسب و کاری داشته باشید. حتی می توانید در منزل شروع به تولید ترشی خرفه کنید که خیلی خاصیت دارد.

 

شرایط کاشت و نگهداری از خرفه :

انتخاب بذر

بذر‌های تازه را برای کاشت انتخاب کنید. بذر‌های کهنه و قدیمی ممکن است فاسد شده باشند و دیگر جوانه نزنند. به همین منظور از برند‌های معتبر و افراد مطمئن بذر خرفه را خریداری کنید.

 

کاشت گیاه خرفه,نحوه ی کاشت خرفه

شرایط نگهداری از خرفه

 

خاک مناسب خرفه 

خاک مناسب برای کاشت خرفه، مخلوطی از خاک باغچه و ورمی کمپوست یا خاک برگ به همراه پرلیت و کوکوپیت است. در گلدان ها به قدری خاک بریزید که حدود ۴ تا ۵ سانتیمتر از سر آن خالی باشد.

 

تکثیر گیاه خرفه

برای تکثیر خرفه از دو روش قلمه زدن و کاشت بذر می توان استفاده کرد، فصل مناسب برای کاشت این گیاه بهار یا تابستان از ماه فروردین تا ماه شهریور می باشد.

 

تکثیر خرفه از طریق کاشت بذر

برای کاشت، ابتدا باید از رطوبت خاک مطمئن شوید، و اگر خشک بود آبیاری کنید تا زمین مرطوب شود، سپس بذرها را با مقداری خاک داخل نایلون بگذارید و کیسه نایلونی دارای خرفه را درون یخچال قرار دهید و به مدت ۱۵ روز از آن نگهداری کنید.

 

کیسه نایلونی را بعد از ۱۵ روز از یخچال بیرون بیاورید و به مدت یک تا سه هفته در دمای اتاق قرار دهید تا زمانی که جوانه بزند.

 

تخم خرفه زمانی که دمای ۱۵ درجه سانتیگراد برایش فراهم باشد، شروع به روییدن می کند، بعد از چند هفته از کاشت بذر آن گل های رنگی زیبای این گیاه توجه شما را به خود جلب می کند، با گذشت سه هفته از گلدهی شما می توانید بذر خرفه را برداشت کنید.

 

شرایط نگهداری و کاشت خرفه, بهترین روش کاشت خرفه

کاشت و تکثیر خرفه

 

جوانه های گیاه خرفه را داخل گلدانی با خاک مرغوب بگذارید، ریشه خرفه را به خوبی درون خاک بگذارید و بپوشانید، خاک مرغوب برای رشد این گیاه ترکیبی از خاک رس و ماسه، و خاک باغچه می باشد.

 

بعد از کاشتن خرفه آن را آبیاری کنید و در محیطی پر نور قرار دهید، زیرا این گیاه نیاز شدیدی به نور دارد.

 

هنگامی که جوانه های خرفه تعدادی برگ دادند، آنها را کم پشت کنید، فاصله کاشتن گیاه خرفه میان ۲ الی ۶۰ سانتیمتر می باشد.

تکثیر خرفه از راه قلمه زدن :

برای تکثیر خرفه از راه قلمه زدن، شاخه های بریده شده را در خاک گلدان قرار دهید. خاک را مرطوب نگه دارید تا ظرف چند روز قلمه ها ریشه دار شوند. سپس آن ها را در خاک مرطوب بکارید.

 

کوددهی خرفه

خرفه نیاز به کوددهی منظم ندارد. مخلوط خاک برگ به همراه ورمی کمپوست برای تغذیه گیاه کافی است.

 

آبیاری خرفه

از آنجایی که خرفه نوعی ساکولنت است، به آبیاری بیش از حد و کاشت متراکم حساس است؛ بنابراین پس از جوانه زنی، اجازه دهید خاک در فواصل آبیاری خشک شود تا گیاه دچار بیماری های قارچی نشود. خرفه گیاهی است که آب و هوای خشک را ترجیح می دهد و نسبت به کم آبی مقاوم است

 

کاشت و تکثیر خرفه,راهنمای کاشت خرفه

کاشت گل خرفه

 

مراقبت از گیاه خرفه خوراکی

مراقبت از خرفه پس از آغاز رشد، بسیار آسان است. لازم نیست کار خاصی برای آن انجام دهید. همان ویژگی که باعث می شود بسیاری از مردم آن را علف هرز بشمارند و از خاک بیرون بکشند، به شما کمک می کند خود را برای پرورش آن به زحمت نیندازید.

 

فقط توجه داشته باشید مرتبا آن را برداشت کنید و مراقب باشید از کنترل شما خارج نشود. پیش از این که گلدهی خرفه آغاز شود، باید سبزی را برداشت کنید تا جلوی گسترش غیر قابل کنترل آن توسط بذرهای تولید شده را بگیرید. همچنین به خاطر داشته باشید خرفه گیاهی یکساله است.

 

اگر چه امکان تولید بذر و در نتیجه تکثیر خود به خودی آن زیاد است اما اگر می خواهید از داشتن محصول خرفه در سال بعد مطمئن شوید، باید در پایان فصل مقداری از تخم های خرفه را جمع کنید تا سال بعد با خیال راحت آنها را بکارید و دیگر به دنبال پیدا کردن گیاه خرفه برای قلمه زدن نمانید. اگر می خواهید به جای پرورش خرفه، نوع وحشی آن را برداشت کنید ابتدا مطمئن شوید این گیاهان با آفت کش و علف کش تحت درمان قرار نگرفته باشند.



:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 مهر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا

نگهداری و پرورش بلدرچین در خانه

نگهداری و پرورش بلدرچین در خانه

نگهداری و پرورش بلدرچین در خانه

بلدرچین از جمله منابع پروتئینی است که آرام آرام جای خود را در سفره های ایرانی باز می کند و تولید آن در کشور روز به روز افزایش می یابد. ویژگی های استثنایی بلدرچین و سودآوری تولید آن موجب جلب توجه پرورش دهندگان طیور شده است.

 

بلدرچین یکی از پرندگانی است که گوشت آن طعم بسیار لذیذی دارد و علاوه بر این بسیار هم مقوی می ‌باشد. تقاضا برای مصرف گوشت بلدرچین در سالیان اخیر زمینه را برای یک کسب و کار جدید آماده کرده است و آن پرورش بلدرچین است. قطعا برای شروع هر کاری باید با شرایط و مزایا و معایب آن آشنایی داشته باشید تا بتوانید در آن زمینه موفق شوید.

چه زمانی برای پرورش بلدرچین در خانه اقدام کنیم؟

بهترین زمان برای خرید بلدرچین های بالغ فصل بهار است چون بلدرچین ها در فصل بهار و تابستان تخم گذاری می کنند. ولی اگر می خواهید جوجه بلدرچین خریداری نمایید، بهتر است آنها را در اسفند ماه خریداری نمایید تا زمان رسیدن بهار کاملا بالغ شده و شروع به جفت گیری و تخم گذاری نمایند. هم چنین می توانید با خرید تعدادی تخم نطفه دار و ساخت یا اجاره یک دستگاه جوجه کشی، خودتان مستقیما از آنها جوجه کشی کنید، دوره جوجه کشی بلدرچین ها ۱۷ روز می باشد و ۴۵ روز طول می کشد تا کاملا بالغ شده و شروع به تخم گذاری نمایند، بنابراین بهترین زمان برای خرید تخم نطفه دار و خرید دستگاه جوجه کشی اسفند ماه می باشد.

 

بهتر است ابتدا از تعداد کم شروع کنید!

شما در یک اتاق ۱۲ متری حدود ۸۰۰ بلدرچین تخم گذار تعبیه می کنید بلدرچین ها در قفسه های مخصوص بلدرچین تخم گذار جایگذاری می شوند.

 

با یک انباری ۱۲ متری (۳*۴) شروع می کنیم. محل پرورش بلدرچین در شب باید تاریک و بدون هیچگونه روشنایی باشد.

 

تعداد ۸ قفس در آن جای می گیرد ۲ تا سری ۴ طبقه ای در هر قفس ۱۰۰ بلدرچین می باشد که جمعا ۸۰۰ بلدرچین خواهید داشت. توجه داشته باشید اگر به راهنمایی های ما و مشاوره کارشناس دامپزشکی مربوطه توجه داشته باشید بالای ۹۰ درصد بلدرچین ها تخم گذاری می کنند. یعنی بالاتر از ۷۵۰ تخم بلدرچین در روز.

 

قفس ها باید به گونه ای طراحی شوند که دان خوری ها بیرون قفس تعبیه شده باشد. همچنین سیستم آبخوری قفس ها باید مجهز به نیپل فنجان دار باشد که به طور اتوماتیک پر از آب شود. در این سیستم نهایت بهداشت رعایت شده است و از شیوع بیماری جلوگیری می کند.

 

شما با این سیستم آبخوری پیشرفته جلوی ۵۰ % از بیماری هایی که از طریق ظرف آب کثیف و مانده منتقل می شود را می گیرید. از مزایای دیگر این سیستم آبخوری این است که هیچگاه زمانی صرف آب دادن به بلدرچین ها نمی کنید به طور اتوماتیک با مصرف هر قطره آب دوباره فنجان پر می شود.

 

در طراحی این قفس ها باید شیبی لحاظ شود که به محض اینکه بلدرچین تخم می گذارد تخم ها به داخل جا تخمی مخصوص منتقل شود و مجبور نباشید در قفس را باز کرده و تخم‌ها را از درون قفس جمع کنید.

 

کف قفس ها طوری خاصی وجود دارد که چلغوز بلدرچین از داخل سوراخ های آن بیرون می آید و در سینی که زیر هر قفس وجود دارد می ریزد. با این حساب هیچگاه زیر پاهای بلدرچین کثیف و آلوده به میکروب نمی باشد و همیشه تمیز است و جلوی یکی از عوامل مهم بیماری زا در طیور که تجمع میکروب زیر پاهای آنان است را می گیرد.

 

فقط کافی است روی سینی روزنامه پهن کنید و هفته ای یک بار روزنامه را عوض کنید. با این حال باور کنید که اگرآن انباری کنار اتاق خود شما نیز باشد هیچگاه بویی از بلدرچین شما را آزار نمی دهد.

 

این فضولات کود مناسبی برای کشاورزی می باشند. همچنین به دلیل دمای بالای بدن بلدرچین به جز در روزهای آغازین تولد جوجه ها شما در هیچ یک از فصول نیاز به سیستم گرمایشی ندارید و تنها باید سیستم تهویه در مکان نگهداری قرار دهید.

بلدرچین های سالم را برای تخم گذاری انتخاب کنید.

فرقی ندارد که شما بلدرچین ها را از دسته خود یا از سایر پرورش دهندگان بلدرچین انتخاب می کنید، سالم ترین بلدرچینی که می بینید یا پیدا می کنید را انتخاب کنید. خصوصیات بلدرچین سالم را در زیر آورده ایم :

 

 سرزنده، بازیگوش، کمی کنجکاو و محتاط باشد.

 رفتار هایی مانند خوردن، نوک زدن به غذا و حشرات موجود در اطراف را داشته باشد.

 آب نوشیدن، نباید همیشه آب بنوشد ولی باید گاهی آب نوشیدن آن ها را ببینید.

 در فضای باز، بلدرچین های که اصولاً در گوشه ها جمع می شوند  اغلب یا مریض هستند یا سردشان است.

 

پرورش بلدرچین,نگهداری از بلدرچین

قفس ها باید به گونه ای طراحی شوند که دان خوری ها بیرون قفس تعبیه شده باشد

مکان پرورش بلدرچین چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

اگر قصد پرورش بلدرچین در پشت بام و یا حیاط خانه را دارید، باید برای آنها قفس تهیه نمایید چون بلدرچین ها قادر به پرواز و فرار هستند. هم چنین در قفس آنها باید دانخوری و آبخوری وجود داشته باشد. شب ها برای اینکه خواب راحتی داشته باشند می توانید بر روی قفس آنها پرده بکشید. لطفا توجه فرمایید که بلدرچین ها پرندگانی حساس هستند و با صداهای دلخراش و ترسناک دچار استرس شده و سرعت رشد و تخم گذاری آنها را کاهش خواهد داد.

 

اگر در نزدیکی منزل شما صدای سگ شب ها زیاد است و یا اینکه خانه تان نزدیک خیابان است و صدای ناهنجار بوق ماشین ها دائما به گوش می رسد. بهتر است آنها را در مکانی سر بسته مانند زیر زمین خانه یا انباری بلا استفاده پرورش دهید چون با این کار از میزان صدا کاسته خواهد شد و در برابر سرما و گرما نیز تا حد زیادی محفوظ خواهند ماند.

نگهداری و پرورش بلدرچین در خانه

در زمان پرورش بلدرچین در خانه معمولا به ازای هر بلدرچین یک متر مربع فضا در نظر گرفته می شود. و به ازای هر ۲۰ بلدرچین یک آبخوری و یک دانخوری قرار داده می شود. هم چنین برای جلوگیری از انواع بیماری ها بهتر است فضولات بلدرچین ها را هر دو الی سه روز تمیز کنید، مرتبا آب و غذای تازه در اختیار آنها قرار دهید و دانخوری و آبخوری آنها را روزانه بشویید.

 

دمای مناسب برای محیط زندگی بلدرچین ها بین ۲۲ الی ۲۶ درجه می باشد، برای جلوگیری از بیماری ها بهتر است این دما رعایت شود. هم چنین جوجه بلدرچین ها تا یک هفته پس از تولد باید در دمای ۳۷ درجه و نور ۲۴ ساعته قرار گیرد، بهتر است بدین منظور از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید و آنها را تا سن دو هفتگی در یک مکان جداگانه قرار دهید چون تغذیه، دما و نورسانی آنها با بلدرچین های بالغ متفاوت است

 

هنگام پرورش بلدرچین در خانه برای راحتی بلدرچین ها و کمک به آرامش آنها بهتر است مقداری یونجه یا کاه در کف قفس بریزید تا هنگام تخم گذاری، خستگی و یا نیاز به خواب بر روی آن بخوابند.

 

خوراک بلدرچین

همواره بایستی یک جیره متعادل با مقادیر بالای پروتئین در اختیار جوجه بلدرچین قرار گیرد. برای تغذیه خانگی می توانید از دانه جوجه (یا دانه پلیتی) که در بازار موجود هستند و به صورت مخلوطی از دانه های مختلف هستند استفاده کنید.

 

باید روزانه سه مرتبه بلدرچین ها را تغذیه کنید و هر بار به اندازه ۱۰ گرم دان برای هر پرنده در نظر بگیرید. یعنی هر بلدرچین روزانه ۳۰ گرم دان مصرف می کند.

 

تغذیه جوجه بلدرچین ها به خصوص بلدرچین های یک هفته ای متفاوت با بلدرچین های بالغ می باشد. معمولا برای بلدرچین های تازه متولد شده نوعی غذای آماده به نام استارتر وجود دارد که برای جوجه بلدرچین ها بسیار مفید می باشد. برای بلدرچین های بالغ نیز انواع پلت ها وکنسانتره آماده وجود دارد.

 

در صورتی که خودتان قصد تهیه غذای بلدرچین ها را دارید باید یک جیره غذایی کامل برای آنها در نظر بگیرید تا انواع ویتامین ها و مواد معدنی را دارا باشد و هم چنین مقدار پروتئین بیشتری داشته باشد. در مورد بلدرچین های تخم گذار باید توجه کنید که در جیره غذایی آنها مقدار زیادی کلسیم و پروتئین وجود داشته باشد، چون به دلیل تخم گذاری بدنشان به کلسیم بیشتری احتیاج پیدا می کند.

 

تخم گذاری بلدرچین

بلدرچین ها تخم زیادی تولید می کنند. بلدرچین ماده ۲۶۰ عدد تخم در اولین سال تخم گذاری خود می گذارد روی همین اصل بلدرچین ها جزو پرندگان کثیر تخم هستند. بلدرچین ماده در حدود سن ۵۰ روزگی به اوج تولید تخم می رسد. تاریخ نگهداری تخم بلدرچین بسته به شرایط نگهداری تا یک ماه می باشد. با رعایت نکات بهداشتی ۹۰ درصد بلدرچین ها هر روز تخم خواهند گذاشت.

 

شیوه تولید مثل و جوجه کشی بلدرچین, بیماری های بلدرچین

بلدرچین ها پرندگانی حساس هستند آن ها را در مکان های پرسر و صدا نگهداری نکنید

 

پرورش بلدرچین گوشتی

بلدرچین از پرندگان بسیار مقاوم است که در مقایسه با مرغ و دیگر پرندگان بسیار مرگ و میر پائینی دارد و بزرگ کردن یک جوجه یک روزه ی بلدرچین بسیار راحت تر از جوجه مرغ است. با توجه به اینگه حجم بسیار کوچکی دارد فضای بزرگی به مانند مرغ برای پروار شدن احتیاج ندارد.به عنوان مثال در ۱۰ روز اول که جوجه باید مراقبت ویژه داشته باشد حدودا ۳۰۰۰ جوجه در یک اتاق ۳*۴ جا می گیرد و بعد از آن می توان در قفسهای چند طبقه آنها را نگه داشت البته قفسهایی که برای تخمگذار ظرفیت ۱۰۰ بلدرچین دارد برای گوشتی تا ظرفیت ۲۰۰ بلدرچین را نیز خواهد داشت بلدرچین گوشتی بهتر است متراکم باشد تا فعالیت زیادی نداشته باشد و گوشت بهتری بیاورد.

از مزایای مهم پرورش گوشتی بلدرچین این است که در زمان ۳۵ الی ۴۵ روزگی سر بریده می شود یعنی نقطه سر به سر بازگشت سرمایه شما حدودا ۴۰ روزگی می باشد.

 

تفاوت این زمان در سلیقه شماست که می خواهید بلدرچین ریز یا درشت به بازار عرضه کنید. بلدرچین ۴۵ روزه مشتری پسند تر و گرانتر است اما بلدرچین ۳۵ روزه صرفه اقتصادی بیشتری دارد.

 

قیمت خرید جوجه یک روزه بلدرچین X می باشد. در یک دوره خرید ۱۰۰۰۰ (ده هزار تایی ) جوجه یک روزه ۱۰۰۰۰X تومان باید هزینه کنید. با خرید جوجه و هزینه دانه و دارو و ویتامین پس از سر بریدن بلدرچین ها شما ۱۰۰ درصد سود خالص نسبت به سرمایه داشته اید با فرض ۱۵ الی ۲۰% تلفات.

 

فرآیند جوجه کشی و تولید مثل

بلدرچین ماده خیلی سریع به بلوغ جنسی می رسد و حدود ۴۲ روزگی شروع به تخم گذاری می کند. فرآیند جوجه کشی طبیعی بلدرچین نسبتا طولانی است و در فصول بهار و تابستان تخم گذاری می کند. بلدرچین های اهلی در تمام فصول سال اقدام به تولید مثل می نمایند. در طبیعت معمولا یک بلدرچین ماده و یک بلدرچین نر یک جفت را تشکیل داده و پس از جفت گیری اقدام به آشیانه سازی می نمایند.

 

در حالت طبیعی، بلدرچین ها آشیانه را بر روی زمین ساخته و معمولا بین علفزارها یا صخره ها قرار می دهند. بلدرچین ها حدود ۷۰ درصد تخم ها را در ساعات بعد از ظهر می گذارند. بلدرچین ماده پس از یک دوره تخم گذاری کرچ شده و روی تخم ها می خوابد. تخم ها معمولا پس از ۱۸ روز به جوجه تبدیل می شوند. هر بلدرچین ماده می تواند روی حدود ۱۰ عدد تخم بخوابد. به شرط مساعد بودن شرایط محیطی حدود ۷۵ و ۸۰ درصد تخم ها به جوجه تبدیل می شود. پرنده ماده در دوران جوجه کشی طبیعی بلدرچین به خوبی از تخم ها مراقبت کرده و آن ها را هر چند ساعت یک بار می چرخاند. اولین جوجه های بلدرچین در روز ۱۸ پوسته تخم را شکسته و از تخم خارج می شوند، و بقیه آن ها احتمالا روز بعد از تخم خارج شوند.

 

جوجه های متولد شده بسیار ضعیف بوده و نیاز به مراقبت مادر دارند. وزن جوجه بلدرچین ها هنگام خروج از تخم حدود ۶ تا ۷ گرم است.

 

جوجه ها در بدو تولد دارای رنگ قهوه ای با نوارهای زرد هستند. بلدرچین‌های ماده در ساعات اولیه خروج جوجه ها از تخم وظیفه خشک کردن آن‌ها را برعهده داشته و تا چند ساعت جوجه ها را در زیر پر و بال خود می‌گیرند. مراقبت از جوجه ها معمولا تا ۲ یا ۳ هفته پس از تولد ادامه می یابد.

 

همانطور که اشاره شد بلدرچین ها دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که آن ها را از سایر طیور متمایز کرده و صنعت پرورش بلدرچین را به یکی از سود آورترین صنایع بدل کرده است.

 

بازار فروش بلدرچین,پرورش و نگهداری از بلدرچین

بلدرچین ها پرندگانی حساس هستند آن ها را در مکان های پرسر و صدا نگهداری نکنید

پرورش بلدرچین به یکی از سود آورترین صنایع تبدیل شده است

در صورتی که قصد دارید جوجه بلدرچین خریداری نمایید بهتر است از افراد مطمئن خریداری نمایید تا جوجه هایی سالم تحویل شما دهد. در صورتی که جوجه شما در گوشه ای آرام نشسته است باید بدانید که جوجه بلدرچین شما یا سردش است یا اینکه بیمار شده است.

 

انواع بیماری های بلدرچین ها عبارتند از:

– بیماری مارک: این بیماری عصبی می باشد و باعث فلج شدن گردن و بال ها و پا می شود که واکسیناسیون آن در سن ۲۰ روزگی و با تزریق در ناحیه گردن تزریق می شود.

 

– بیماری نیوکاسل: این بیماری موجب آبریزش بینی، نفس نفس زدن، تنفس با منقار باز، بی اشتهایی و … می شود، واکسن این بیماری همزمان با واکسن مارک به صورت قطره چشمی انجام می شود و پس از آن با فاصله زمانی سه ماهه به صورت اسپری در چشم پرنده پاشیده می شود.

 

– بیماری آنفولانزا: این بیماری مجاری تنفسی پرنده را درگیر می کند و در برخی موارد شدید بینی پرنده پر از مواد پنیری می شود، آبریزش از چشم ها و کبودی سر و صورت از دیگر علایم این بیماری می باشد.

 

– آبله: از علایم این بیماری بروز تاول هایی بر روی پلک، تاج و سایر نقاط بدون پر پرنده می باشد. ورم پرده چشم، تجمع مواد پنیری در پلک چشم از دیگر علایم بیماری می باشد. واکسن این بیماری در سن ۶ الی ۸ هفتگی مصرف می شود.

 

سایر بیماری هایی که ممکن است هنگام پرورش بلدرچین در خانه پرنده را درگیر خود نماید شامل: کوکسیدیوز، کانی بالیسم، سالمونلا، ورم روده ای قرحه ای و برونشیت می باشد.

 

بازار فروش بلدرچین

قیمت فروش هر کیلو گوشت بلدرچین نسبت به مرغ ۳ الی ۳٫۵ برابر است و همیشه در بازار متقاضی دارد به دلیل خواص دارویی و خوشمزگی این گوشت لذیذ.

 

گوشت بلدرچین نسبت به تخم آن از بازار فروش بسیار بهتری برخوردار است در صورتیکه سود آن از فروش تخم بلدرچین کمتر است. در صورتیکه شما مطمئن از فرهنگ استفاده مردم از تخم بلدرچین هستید بهتر است روی تخم گذار آن سرمایه گذاری کنید چون هم سود خوبی نسبت به زمان و وقت گذاشتن شما دارد هم دردسر بسیار کمتر.

 

اما اگر نگران بازار فروش هستید بهتر است پرورش گوشتی داشته باشید چون همیشه مشتریان زیادی برای گوشت گرم و منجمد بلدرچین در بازار هست و با انجماد آن در سرد خانه نیز می توانید آن را تا مدت ها نگهداری کرده و به هر شهری که متقاضی زیادی دارد بفرستید. در کل هیچ مشکلی برای فروش گوشت بلدرچین وجود ندارد و همیشه مشتریان آماده به خرید نقد هستند.

 

اما بزرگترین مشکل در امر پرورش بلدرچین مقابله با نشیب و فراز بازار است که در گوشتی این مقابله بسیار کم است ولی ریسک بازار در تخم گذار زیاد است.



:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا

اشنایی و پرورش طوطی برزیلی

اشنایی و پرورش طوطی برزیلی

اشنایی و پرورش طوطی برزیلی

عکس طوطی, قیمت طوطی

به نظر می رسد که طوطی برزیلی برای بار اول توسط بومیان آفریقا اهلی شده باشد

 

طوطی برزیلی، طوطی های کوتوله، جدایی ناپذیر، مرغ عشق فیشر یا هر اسم دیگری که به آن ها نسبت می دهید جز طوطی های دوست داشتنی و احساسی هستند، اسم لاتینی جدایی ناپذیرها یا طوطی کوتوله از کلمه های یونانی عشق و پرنده گرفته شده و اصرار بر ارتباط عمیق و بسیار نزدیک زوج پرنده دارد.

 

بررسی تاریخچه پرورش طوطی برزیلی

جانورشناسان معتقد هستند که زیستگاه مقدماتی طوطی برزیلی، قاره آفریقا می باشد و از نه گونه شناخته شده این پرنده، هشت گونه آن متعلق به قاره آفریقا و یک گونه آن که «طوطی برزیلی سرخاکستری» است متعلق به جزیره ماداگاسکار است که یکی از جزایر آفریقا به شمار می رود. تاریخچه اهلی شدن این پرنده مشخص نیست و به نظر می رسد که برای بار اول توسط بومیان آفریقا اهلی شده باشد.

 

«طوطی برزیلی صورت قرمز» نخستین گونه طوطی برزیلی بود که به اروپا وارد شد و در نقاشی های سده ۱۶ میلادی این پرنده دیده می شود. اما قابل یادآوری است که برخی از دیگر گونه های این پرنده پس از سال ۱۸۰۰ میلادی شناسایی گردید و به نظر می رسد که ناوگان های نظامی کشورهای استعماری که برای تهیه برده عازم آفریقا می شدند در بازگشت تلاش می کردند که علاوه بر بردگان، پرنده ها و حیوانات شگفت آور آفریقایی را به اروپا منتقل نمایند و به نظر می رسد که طوطی برزیلی هم در این دوره وارد اروپا شد و چندی نگذشت که به دلیل زاد و ولد آسان، تعداد آن در اروپا افزایش گردید.

 

بعضی از گونه های این پرنده مانند: «طوطی برزیلی رنگ سیاه گونه» در سال ۱۹۰۸میلادی و گونه «طوطی برزیلی لیلیان» در سال ۱۹۲۶م برای بار اول به قاره اروپا وارد شدند. از تاریخ ورود این پرنده به ایران اطلاع دقیقی در دست نیست و به نظر می رسد که بیش از چند دهه از ورود آن به ایران نمی گذرد. این پرنده اکنون پرورش دهندگان زیادی در ایران دارد که اقدام به تکثیر آن کرده و از آن جوجه گرفته و جوجه را به بازار فروش عرضه می نمایند.

 

طوطی برزیلی در گله های کوچک زندگی می کند و علاقه ی زیادی به خوردن میوه ها، سبزی ها، علف ها و دانه دارد و گونه ی بال سیاه آن حشرات و انجیر را هم می خورد.

 

متوسط طول عمر طوطی برزیلی ۱۵ تا ۲۰ سال می باشد و اگر در وضعیت مساعد زندگی کنند چه بسا تا ۳۰ سال عمر خواهند کرد. آنها دارای طول بدنی معادل ۱۷ سانتیمتر می باشند و حاوی گونه های متنوع می باشد و وزنش حدود ۴۰- ۶۰ گرم می باشد. این طوطی در بین طوطی سانان کوچکترین اندازه را دارد.

 

مدل وحشی طوطی برزیلی اکثراً بدنی سبز رنگ دارد و در ناحیه ی سر به رنگ های مختلفی دیده می شود. در بسیاری از گونه ها طی پرورش جهش ایجاد شده و فعلا به رنگ های گوناگون دیده می شوند.

 

طوطی برزیلی اول لانه را می سازد و بعد جفت گیری می کند و طی ۳- ۵ روز بعد نخستین تخم گذاشته می شود و هنگامی که نخستین تخم گذاشته شد هر روز یک تخم گذاشته می شود  تا وقتی که کلاچ کامل است که به صورت معمول ۴- ۶ تخم گذاشته می شود، گاهی وقت ها هم حتی بدون لانه طوطی برزیلی تخم می گذارد.

اشنایی و پرورش طوطی برزیلی

نژادهای طوطی برزیلی :

۱- طوطی برزیلی صورت هلویی

۲- طوطی برزیلی نقابدار

۳- طوطی برزیلی فیشر

۴- طوطی برزیلی لیلیان

۵- طوطی برزیلی سیاه گونه

۶- طوطی برزیلی ماداگاسکار

۷- طوطی برزیلی آبسینیان

۸- طوطی برزیلی صورت قرمز

۹- طوطی برزیلی سوین درین

سود پرورش طوطی برزیلی

ویژگی ها :

کلا طوطی ها جنب و جوش زیاد دارند و هر چیزی را می جوند و در دورانی این جویدن بیشتر می شود آن ها به آسانی می توانند سیم برق را بجوند پس آن ها را حسابی کنترل کنید.

 

این طوطی ها استاد فرار از قفس هستند به آسانی درب قفس را باز کرده و فرار می کنند.

 

جوجه برزیلی به خوبی با انسان خو می گیرد بزرگ ترین مشکل این طوطی قدرت تقلید صدا که بسیار ضعیف می باشد همین امر محبوبیت این طوطی نسبت به دیگر طوطی سان کمتر کرده است.

 

اما یکی از امتیازهای این طوطی نسبت به طوطی های دیگر رنگ بندی های زیبای این طوطی می باشد.

 

طوطی برزیلی,طوطی

جوجه برزیلی به خوبی با انسان خو می گیرد

سوالات طوطی برزیلی

مواردی که موقع خرید طوطی برزیلی باید رعایت شود

یک پرنده سالم باید کاملاً هوشیار باشد و در برابر محرک ها به خوبی واکنش نشان دهد. پرنده باید سرحال بوده و پرهای درخشان و تمیز ویک دست داشته باشد.

 

از خریدن پرنده ای با پرهای پف کرده و یا چشم های بسته یا نیمه باز جلوگیری کنید.

پرهای اطراف مخرج پرنده حتماً باید تمیز باشد.

 

چشم هایش باید براق و شفاف باشد و هیچ گونه ترشحی نداشته باشد. پوست بینی شفاف و ترشح نداشته باشد.

 

پرنده از ناخن های سالمی برخوردار باشد.

استخوان سینه جناق بیرون نزده باشد.

 

انواع غذاهای طوطی برزیلی:

رژیم غذایی

رژیم غذایی مناسب برای آن ها علاوه بر دانه باید شامل میوه و سبزیجات تازه مثل موز، هویج، انواع برگ سبزی و… باشد، همچنین آب سالم و بدون کلر برای خوردن یا حمام کردن.

 

توجه کنید که هیچوقت نباید به این پرنده های کوچک هسته میوه هایی مثل هلو، گلابی و… داد. در مواردی هم مشاهده شده که بعضی از مردم به آن ها شکلات، چای و چه بسا الکل می دهند که واقعا” برای آن ها زیان آور می باشد .

 

غذا دادن به طوطی برزیلی

درصورتی که پرنده شما عادت به خوردن دانه های خشک کرده است بی تردید باید آهسته آهسته رژیم غذایی آن را تغییر داده و غذاهای تازه را وارد رژیم غذایی وی کنید.

 

هر روز مقدار اندکی از میوه یا سبزیجات جدید به وی بدهید و توجه کنید که به کدامیک بیشتر علاقه نشان می دهد، همینطور هیچوقت نگذارید که این ماده های غذایی تازه در قفس مانده و فاسد شود. این نکته را هیچ گاه فراموش نکنید: “مرغ عشق به تنوع غذایی و غذای تازه عشق می ورزد.”

 

گروه غلات و حبوبات و غلات سبوس دار: تاج خروس، جو، کتان، پاستا، غلات جو، گندم سبوس دار، برنج وحشی.

 

خوراکی های خطرناک: شکوفه های خوراکی و گل پیاز، قاصدک، نیلوفرهای روز، اکالیپتوس، شکوفه های درخت میوه، شکوفه های گیاهان، ترش، پیچ امین الدوله، امپاتیانس، یاس بنفش، گل شور، گل رز، آفتابگردان، لاله، بنفش. توجه داشته باشید که برگ های برخی از این گیاهان سمی هستند.

 

میوه (به جز آوکادو که سمی هستند): گوجه فرنگی، تمام انواع سیب (حذف تمام دانه)، موز تازه، تمامی انواع توت، تمامی انواع مرکبات، انگور، کیوی، انبه، خربزه، هلوی شیرین و ابدار، پاپایا، هلو، تمام انواع گلابی، آلو، ستاره میوه. چاله ها و دانه ها از هر مرکبات باید دور انداخته شود.

 

با این حال، دانه های کوچک از توت های کاذب و واقعی (موز، زغال اخته، بادمجان، خرمالو، انار، تمشک، توت فرنگی، گوجه فرنگی) همگی مناسب است.

 

حبوبات: بادام، لوبیا، عدس، نخود، آجیل و سویا.

سبزیجات(به غیر سیب زمینی خام، پیاز خام و تمامی قارچ ها): چغندر، کلم بروکلی، گل کلم، هویج، خیار، همه از انواع کلم، لوبیا تازه، کاهو تازه، نخود فرنگی تازه، هویج وحشی، تمام انواع فلفل، تمام انواع کدو، سیب زمینی شیرین، شلغم، زمینی هندی، کدو.

 

پرورش طوطی برزیلی, آشنایی با طوطی برزیلی

هر روز مقدار اندکی از میوه یا سبزیجات جدید به طوطی برزیلی بدهید

 

علائم بیماری :

تغییر رنگ دادن یا باد کردن نوک (منقار) پرنده

خسخس کردن موقع تنفس یا سرفه کردن و نفس زدن

تغییر وضعیت چشم

 

چشم نیمه باز

نداشتن تعادل

از بین رفتن طراوت پرهای بدن

ظاهر نامناسب و به هم ریختگی پرها

 

تغییر در رنگ و بوی فضله (بیماری اسهال- فضله قیر شکل- فضله رنگ زرد-بی رنگ شدن فضله)

دائم خواب بودن و نهادن سر لای پرها

نشستن بر روی کف قفس

 

نشستن با یک پا روی میله

چسبیدن فضله به پرها

ترشح از چشم یا بینی

غذای هضم نشده در فضله

 

بی اشتها شدن طوطی

کندن و برش دادن پرها (در عروس هلندی نسبت به کاسکو کمتر اتفاق می افتد)

افتادگی سر، پر، دم

کاهش وزن

 

خرید طوطی برزیلی,اسم های طوطی برزیلی

فراهم کردن محیط آرام و خلوت برای تولید مثل طوطی های برزیلی بسیار اهمیت دارد

 

تکثیر و جفت گیری طوطی برزیلی

چند حالت وجود دارد

خرید جفت مولد.

خرید دو عدد نر و ماده و جفت زدن.

جفت زدن به صورت گروهی : چند نر و چند ماده تهیه می کنیم و نرها را با هم در یک قفس بزرگ نگهداری می کنیم تا خودشان جفتشان را انتخاب کنند. باتوجه به این که تشخیص نر و ماده در نژاد برزیلی دشوار است، این بهترین روش و مطمئن ترین روش برای جفت زده پرندهاست.

 

برای آماده کردن وضعیت جفت گیری طوطی برزیلی :

۱) در فصل پاییز یک جعبه به ابعاد ۱۵ در ۱۵ و ارتفاع ۲۵ سانتیمتر به عنوان لانه تهیه کنید.

 

۲) در تهیه مواد لانه سازی شامل: برگ نخل، روزنامه، علف و کاه خشک دقت کنید در این مواد از حشره کش های زیان آور استفاده نشده باشد.

 

۳) فراهم کردن محیط آرام و خلوت برای تولید مثل طوطی های برزیلی بسیار اهمیت دارد. معمولاً پرنده با استفاده از مواد لانه سازی لانه را پر می کند و یک حفره تونل در آن ایجاد می کند.

 

تخم گذاری طوطی برزیلی :

معمولآ پس از یک تا دو هفته از نخستین جفت گیری تخم گذاری انجام می شود. تخم گذاری در اغلب اوقات یک روز در میان انجام می شود که امکان دارد به دو سه روز هم بکشد.

 

تعداد تخم: بین ۴ تا ۶ تخم می گذارند و لازم به توضیح است که تعداد تخم ها به میزان آمادگی ماده بستگی دارد.

زمان خارج شدن جوجه طوطی برزیلی از تخم: از ۲۱ روزگی تا ۲۴ روزگی.

زمان دان خور شدن جوجه ها: از ۶ هفتگی به بعد.



:: بازدید از این مطلب : 199
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 21 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا

نگهداری و بیماریها ی خوکچه ی هندی

 

نگهداری و بیماریها ی خوکچه ی هندیedit

نگهداری و بیماریها ی خوکچه ی هندی

درمان عفونت گوش خوکچه ی هندی, روش مراقبت از عفونت گوش خوکچه ی هندی

عفونت گوش خوکچه ی هندی

 

عفونت گوش یک بیماری پزشکی نادر است که معمولاً هنگامی رخ می دهد که در نگهداری خوکچه هندی از یکعفونت باکتریایی مانند ذات الریه یا سایر بیماری های تنفسی رنج می برد. موارد شدید عفونت گوش می تواند بر سیستم عصبی تأثیر بگذارد و باعث عدم توانایی راه رفتن، چرخیدن به یک طرف و شیب سر شود. به محض اینکه متوجه این علائم شدید، خوکچه هندی را سریعاً به نزد یک دامپزشک ببرید و تحت درمان قرار دهید.

تشخیص خوکچه هندی

شدت عفونت گوش را تشخیص بدهید. عفونت گوش می تواند در نتیجه عفونت باکتریایی مانند ذات الریه یا سایر بیماری های تنفسی ایجاد شود. اگر عفونت گوش از گوش میانی تا گوش داخلی پخش شود، می تواند کاملاً جدی شود، حتی می تواند روی قسمت های عصبی تأثیر بگذارد.

 

عفونت گوش داخلی می تواند علائمی مانند شیب سر، قدم زدن در حلقه ها، عدم توانایی در راه رفتن، از دست دادن تعادل و چرخش در یک سمت داشته باشد.

عفونت گوش میانی معمولاً دارای علائم خفیف بیماری های تنفسی مانند عطسه، ترشحات از بینی و گوش و خس خس است.

 

عفونت گوش خوکچه ی هندی,مراقبت از عفونت گوش خوکچه ی هندی

علائم عفونت گوش در خوکچه ی هندی

 

به دنبال علائم جسمی عفونت گوش باشید. عفونت های گوش معمولاً نتیجه ذات الریه و عفونت های تنفسی است. می توانید انتظار داشته باشید که عطسه، ترشحات از بینی، خس خس سینه، از دست دادن اشتها، کاهش وزن و افتادگی ظاهری مشاهده شود. علائم عفونت گوش به شرح زیر است:

 

چرک یا ترشح از گوش.

درد گوش

از دست دادن شنوایی

ناشنوایی

و التهاب گوش داخلی.

 

به دنبال علائم عفونت شدید گوش باشید. اگر عفونت گوش از گوش میانی به گوش داخلی گسترش یابد، شدت علائم خوکچه هندی شما می تواند تغییر کند. خوکچه هندی شما به احتمال زیاد با سیستم عصبی مشکلاتی را نشان می دهد، که شامل موارد زیر است:

 

قدم زدن در حلقه ها.

نورد روی زمین.

کج کردن سر

و عدم تعادل.

 

راه و روش درمان عفونت گوش خوکچه ی هندی, نگهداری از خوکچه ی هندی

درمان عفونت گوش خوکچه ی هندی

 

در مورد علت عفونت گوش تحقیق کنید. همانطور که گفته شد، عفونت گوش در نتیجه عفونت باکتریایی، مانند ذات الریه یا بیماری تنفسی رخ می دهد.

ذات الریه و سایر بیماریهای تنفسی توسط چندین باکتری از جمله Bordetella و Streptococcus ایجاد می شوند. این باکتری ها “فرصت طلب” هستند، به این معنی که حیوانات مستعد را آلوده می کنند، در صورت بروز فرصت، چند برابر می شوند و باعث بیماری می شوند.

 

برخی از بیماریهای تنفسی مسری هستند و از طریق انتقال هوا می توانند از یک خوکچه به گونه‌ی دیگر منتقل شوند. هرچه سریعتر خوکچه های هندی بیمار را از گله خود جدا کنید.

 

قرار ملاقات با یک دامپزشک. تشخیص فقط توسط یک دامپزشک واجد شرایط انجام شود. دامپزشک شما علائم بالینی به نمایش گذاشته شده توسط خوکچه هندی را تشخیص می دهد که آیا عفونت به گوش میانی گسترش یافته است، و یا خون و ترشحات خوکچه هندی را بررسی می کند تا عامل عفونی مسئول عفونت گوش را شناسایی کند.

 

نگهداری و مراقبت از خوکچه ی هندی,نکاتی برای مراقبت از خوکچه ی هندی

خوکچه ی هندی بیمار را به دامپزشک نشان بدهید

 

مراقبت از خوکچه هندی

خوکچه هندی خود را در اسرع وقت جدا کنید. بهترین راه برای پیشگیری از عفونت گوش خوکچه های هندی، جداسازی آنها برای جلوگیری از شیوع بیماری به سایر خوکچه های هندی در قفس است.

قفس موقت را با استفاده از یک جعبه مقوایی بزرگ یا یک محفظه قابل حمل تنظیم کنید. پایه قفس را با حوله ها بچسبانید و یونجه، گلوله و آب را تهیه کنید.

 

برای گزینه های درمانی با دامپزشک خود تماس بگیرید. داروهایی مانند پمادها، داروهای بی حسی موضعی و قطره گوش آنتی بیوتیک احتمالاً توسط دامپزشک شما برای تسکین علائم و تسکین موقتی از درد استفاده می شود.

شستشوی ضد عفونی کننده یا آنتی بیوتیک برای از بین بردن ترشحات یا ایجاد آن استفاده می شود.

 

روش مراقبت از عفونت گوش خوکچه ی هندی, نکاتی برای نگهداری از عفونت گوش خوکچه ی هندی

خوکچه ی هندی بیمار را جدا کنید

 

توصیه های مراقبت های ارائه شده توسط دامپزشک خود را دنبال کنید. قطره آنتی بیوتیک احتمالاً ۲-۳ بار در روز در خانه تجویز می شود. گوش دادن و درک توصیه هایی که دامپزشک شما برای درمان موثر عفونت گوش خوکچه هندی خود و رفع هرگونه بیماری و علائم مرتبط آن ضروری است.

 

قطره های گوش را باید با کمی کج کردن سر خوکچه هندی خود به سمت آن استفاده کرد و بعد از استفاده از دارو، سر خود را در همان حالت نگه داشت تا از تکان خوردن قطره های گینه شما جلوگیری شود.

 

دامپزشک شما ممکن است با قرار دادن سرنگ در کنار دهان خوکچه هندی، آنتی بیوتیک های خوراکی تجویز کند، که می تواند از طریق سرنگ به خوکچه داده شود.

 

مراقبت از عفونت گوش خوکچه ی هندی,درمان عفونت گوش خوکچه ی هندی

قطره های گوش را باید با کمی کج کردن سر خوکچه هندی خود به سمت آن استفاده کرد

 

خوکچه هندی خود را در محیطی تمیز و آرام نگه دارید. بهداشت در قفس خوکچه های هندی برای اطمینان از بهبودی مؤثر است، زیرا یک عفونت گوش معمولاً به دلیل یک عفونت باکتریایی رخ می دهد. برای بهبودی سریع و سالم، با تنظیم ترافیک در اطراف قفس خوکچه هندی خود، استرس را به حداقل برسانید و آرامش را به منطقه بیاورید.

 

واکنش خوکچه هندی خود را نسبت به دارو کنترل کنید. به دنبال عوارض جانبی نامطلوب باشید که می تواند نتیجه واکنش به داروها باشد. مثلا؛ افتادگی، مدفوع شل، از دست دادن اشتها، و خشن شدن پوشش بدنشان.

اگر علائم خوکچه هندی بدتر شد، آنها را در اسرع وقت به دامپزشک ببرید.

 

روش های درمان عفونت گوش خوکچه ی هندی, راه و روش درمان عفونت گوش خوکچه ی هندی

بستر خوکچه ی هندی را تمیز کنید

 

پیشگیری از عفونت گوش در خوکچه هندی

قفس را تمیز نگه دارید. عفونت گوش می تواند در نتیجه بیماری باکتریایی از طریق انتقال رخ دهد. در حالی که ذات الریه پنومونی است و اغلب غیرقابل پیش بینی است، می توانید با تمیز کردن قفس خوکچه هندی یک بار در هفته حداقل یک بار از سایر بیماری های تنفسی جلوگیری کنید.

 

حفظ یک محیط زندگی سالم و تمیز برای خوکچه هندی شما به کاهش سطح ارگانیسم های عفونی در خانه ی شما به آنها کمک می کند.

برای خلاص شدن از باکتری های مضر از یک محصول تمیز کننده ضد باکتریایی (دوستدار حیوان خانگی) یا یک محلول سرکه سفید استفاده کنید.

 

تمیز کردن لکه ها را با تمیز کردن مواد خالی، تعویض لکه های مرطوب و از بین بردن مواد غذایی برای پاک کردن بستر بین شستشو ها انجام دهید.

 

نگهداری از خوکچه ی هندی,نگهداری و مراقبت از خوکچه ی هندی

بعد از دست زدن به حیوانات دست های خود را با آب و صابون بشویید

 

قبل از دست زدن دست خود را بشویید. باکتری هایی که باعث بیماری تنفسی می شوند از طریق تماس به خوکچه هندی منتقل می شوند. این حالت معمولاً در صورتی صورت می گیرد که بیش از یک حیوان خانگی داشته باشید، زیرا حیواناتی مانند گربه ها، سگ ها و خرگوش ها می توانند باکتری های مضر داشته باشند.

دستان خود را به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه با صابون و آب گرم بشویید.

 

خوکچه های هندی خود را از حیوانات دیگر جدا نگه دارید. حیوانات خانگی معمولی مانند گربه ها، سگ ها، خرگوش ها، همسترها و موش ها می توانند باکتری هایی را که باعث عفونت گوش می شوند در حالی که بدون علامت هستند (به نظر سالم هستند) حمل کنند.

حیوانات خانگی خود را به یکدیگر معرفی نکنید و خوکچه هندی خود را با گونه های دیگر قرار ندهید.

 

نگهداری و مراقبت از خوکچه ی هندی,مراقبت از عفونت گوش خوکچه ی هندی

خوکچه هندی را در کنار حیوانات دیگر نگهداری نکنید

 

خوکچه هندی خود را به یک رژیم متعادل تبدیل کنید. کمبود ویتامین C (که در غیر این صورت با نام Scurvy شناخته می شود) می تواند منجر به افزایش حساسیت به عفونت های باکتریایی شود. برای جلوگیری از اسکوربیت، اطمینان حاصل کنید که خوکچه هندی به مقدار کافی ویتامین C را از طریق سبزیجات و گلوله های آنها دریافت می کند.

 

فلفل بل (یا کپسوم) به دلیل داشتن ویتامین C زیاد، می توانند روزانه تغذیه شوند. سایر سبزیجات غنی شده با ویتامین C شامل جعفری، اسفناج، کلم، کلم بروکلی و گل کلم است.

 

به دنبال گلوله های خوکچه هندی باشید که با ویتامین C غنی شده باشند. گلبول های خوکچه هندی بزرگسالی که دارای خوکچه هندی هستند، دامپزشکی توصیه می شود و باید در هر وعده ۱/۸ لیوان به خوکچه هندی خود تغذیه کنید.

 

از دامپزشک خود در مورد مکمل های ویتامین C سوال کنید. قطره آب و بلوک های مغذی که در فروشگاه های حیوانات خانگی به صورت تجاری یافت می شود، توصیه نمی شود، مگر اینکه یک دامپزشک به شما توصیه کند ویتامین C خوکچه هندی را تکمیل کند، در حالت ایده آل، خوکچه هندی شما باید به میزان کافی ویتامین C از سبزیجات و گلوله های آنها استفاده کند.

 

نکاتی برای مراقبت از خوکچه ی هندی,عفونت گوش خوکچه ی هندی

ویتامین c مورد نیاز خوکچه هندی را از طریق سبزیجات به آن ها برسانید



:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا
جزوه کامل حسابان یازدهم

دانلود جزوه تایپ شده، رنگی و مصور کتاب حسابان یازدهم ،شامل 5 فصل، در قالب pdf و در 237 صفحه.
 
کتاب حسابان یازدهم از 5 فصل تشکیل شده است. در این جزوه 237 صفحه ای تدریس مصور 5 فصل کتاب به همراه نمونه سوالات سال های گذشته و مساله های متعدد و متنوع در 59 جلسه قرار داده شده است. این جزوه برای کسانی مناسب است که قصد دارند درس جزوه حسابان یازدهم را امتحان بدهند یا در کنکور سراسری شرکت نمایند. برای بالا رفتن کیفیت تدریس از تصاویر و نمودارهای رنگی و زیبا استفاده شده است.

جزوه بصورت تایپ شده، رنگی و با کیفیت بسیار عالی و مناسب برای دانش آموزان و داوطلبان کنکور سراسری

 

ویژگی های بسته آموزشی
– تعداد فصل های کتاب: 5
– تعداد سرفصل های تدریس شده: 59
– تعداد صفحات جزوه: 237
– حجم بسته:7/5 مگابایت

سرفصل های آموزشی
فصل اول: جبر و معادله
– دنباله
– دنباله حسابی
– دنباله هندسی
– مجموع جملات دنباله حسابی
– مجموع جملات دنباله هندسی
– آشنایی با معادله درجه دوم
– حل معادلات درجه دوم به روش فرمول کلی
– مجموع و حاصل ضرب ریشه ها– سهمی
– ب م م و ک م م چندجمله ای ها
– ساده کردن عبارت های گویا
– بخش پذیری چند جمله ای ها
– تقسیم چند جمله ای ها
– وارون چند جمله ای ها
– حل معادلات به روش هندسی
– معادلات شامل عبارت های گویا
– حل معادلات رادیکالی
– ویژگی های قدر مطلق
– معادلات قدر مطلقی
– فاصله بین دو نقطه
– مختصات نقطه وسط یک پاره خط

– فاصله نقطه از یک خط
فصل دوم: تابع
– تابع و روش های نمایش آن- قسمت اول
– تابع و روش های نمایش آن- قسمت دوم
– آشنایی بیشتر با مفهوم تابع، نمایش جبری تابع
– دامنه و برد تابع
– هم دامنه
– دامنه و برد چند تابع خاص
– تساوی دو تابع
– توابع گویا
– توابع رادیکالی
– معادلات و توابع
– توابع چند جمله ای ، متناوب ، پله ای و جزء صحیح
– توابع یک به یک
– توابع وارون
– اعمال جبری روی توابع
– ترکیب توابع
فصل سوم: توابع نمایی و لگاریتمی
– آشنایی با توابع نمایی
– انتقال توابع نمایی در راستای محورها
– آشنایی با توابع لگاریتمی
– محاسبه لگاریتم اعداد- معادلات لگاریتمی
– قضایای مربوط به لگاریتم ها
 
فصل چهارم: مثلثات
– آشنایی با مفهوم زاویه و اندازه گیری آن
– دایره مثلثاتی
– تعیین مقادیر مثلثاتی برای زاویه های ربع اول و دوم
– تعیین مقادیر مثلثاتی برای زاویه های ربع سوم و چهارم
– توابع مثلثاتی- قسمت اول
– توابع مثلثاتی- قسمت دوم
– توابع مثلثاتی- قسمت سوم
– اتحادهای مثلثاتی- قسمت اول
– اتحادهای مثلثاتی- قسمت دوم

 

فصل پنجمحد و پیوستگی توابع
– آشنایی با مفهوم حد
– حدهای چپ و راست
– همسایگی یک نقطه
– قضیه های حد
– شگردهای حدگیری از توابع گویا و کسری
– شگردهای حدگیری از توابع مثلثاتی
– حد در بی نهایت – قسمت اول
– حد در بی نهایت – قسمت دوم
– حد چندجمله ای ها و توابع گویا در بی نهایت
– پیوستگی


:: بازدید از این مطلب : 205
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا

آموزش ویدئویی کامل + جزوه تایپ شده ، رنگی و مصور فصل پنجم ریاضی یازدهم تجربی ( توابع نمایی و لگاریتمی)

کتاب ریاضی یازدهم تجربی از 7 فصل تشکیل شده است. در بسته آموزشی حاضر فصل پنجم از کتاب حاضر در مدت زمان 110 دقیقه تدریس شده است. دانش آموزانی که قصد دارند مطالب حاضر را امتحان دهند یا قصد شرکت در کنکور سراسری رشته تجربی را دارند می توانند از این بسته بهره فراوان ببرند. چرا که در بسته حاضر نکات کنکوری مهم و ظریفی تدریس شده اند و مسائل مشابه تست های کنکور به دفعات حل شده اند.

مزایای بسته آموزشی
– تدریس جامع کلیه ی مطالب مربوط به عناوین نامبرده
– حل ده ها مساله مهم امتحانی خارج از کتاب
– ارائه نکات ریز و ظریف کنکوری
– استفاده از نمودار و تصاویر آموزشی و رنگی زیبا جهت بالا رفتن کیفیت آموزش
– قابل پخش بودن ویدئوها با کامپیوتر ، لب تاب و تلویزیون و گوشی هوشمند.

ویژگی های بسته آموزشی

– تعداد فصل های کتاب: 7
– تعداد فصل های تدریس شده:1
– تعداد سرفصل های تدریس شده: 5
– زمان آموزش: 110 دقیقه
– جزوه: 19صفحه
– حجم فایل اصلی: 132 مگابایت

عناوین آموزشی

فصل پنجم: توابع نمایی و لگاریتمی
– آشنایی با توابع نمایی
– انتقال توابع نمایی در راستای محورها
– آشنایی با توابع لگاریتمی
– محاسبه لگاریتم اعداد- معادلات لگاریتمی
– قضایای مربوط به لگاریتم ها

 

ویدئوها و جزوات طبقه بندی شده سایر فصل ها و سرفصل های درسی کتاب حاضر را می توانید از همین سایت دانلود کنید.





:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا

جزوه تایپ شده ، رنگی و مصور کامل زبان انگلیسی دوازدهم دبیرستان

کتاب زبان انگلیسی دوازدهم دبیرستان مجموعا از 6 درس –  3 درس و 3 کتاب کار – تشکیل شده است. در این جزوه 210 صفحه ای ترجمه مصور NEW WORDS و READING تمام درس های کتاب قرار داده شده است. در ضمن تمام تمرینات کتاب و کتاب کار با بهترین کیفیت ، حل گردیده اند و تمام بخش های گرامر تدریس گردیده اند. این جزوه برای کسانی مناسب است که قصد دارند درس انگلیسی دوازدهم را امتحان بدهند یا در کنکور سراسری شرکت نمایند.
در بخش های مربوط به گرامرها نکات ظریف کنکوری همراه با مثال و با بیان ساده تدریس شده است.

 جزوه را دانلود و مطالعه کنید و از نتیجه آن در امتحان شگفت زده شوید.

 

سرفصل های تدریس شده:

درس اول: 
حس قدرشناسی
درس دوم: مراجعه کنید.
درس سوم: انرژی تجدید پذیر

 

 



:: بازدید از این مطلب : 209
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا

جزوه + فیلم آموزش کامل فصل سوم فیزیک یازدهم تجربی (فصل سوم: مغناطیس و القای الکترومغناطیسی)

فیلم بسیار با کیفیت + جزوه تایپ شده ، رنگی و مصور فصل سوم \” فیزیک یازدهم تجربی\”
کتاب فیزیک یازدهم رشته تجربی از 3 فصل تشکیل شده است. در این بسته ، جزوه 52 صفحه ای + فیلم آموزشی فصل سوم کتاب به همراه نمونه سوالات سال های گذشته و مساله های متعدد و متنوع و نکات ریز کنکوری در 16 جلسه قرار داده شده است. این جزوه برای کسانی مناسب است که قصد دارند درس فیزیک یازدهم تجربی را امتحان بدهند یا در کنکور سراسری شرکت نمایند.

مزایای بسته آموزشی حاضر

– تدریس جامع کلیه ی مطالب فصل اول کتاب درسی
– حل و تحلیل مثال های مهم کتاب
– حل مسائل مهم امتحانی خارج از کتاب
– ارائه نکات ریز و ظریف کنکوری
– استفاده از جدول ، نمودار و تصاویر آموزشی سه بعدی و رنگی جهت بالا رفتن کیفیت آموزش

ویژگی های بسته آموزشی حاضر

جزوه: 52 صفحه

زمان آموزش: بیش از 6 ساعت

حجم فایل دانلودی: 471 مگابایت

تعداد جلسات آموزش: 16

کیفیت: HD

قابل پخش با کامپیوتر ، لب تاب ، تب لت ، گوشی و تلویزون های هوشمند


سرفصل های آموزشی:

فصل سوم: مغناطیس و القای الکترومغناطیسی

 

آشنایی با مغناطیس و میدان مغناطیسی
میدان مغناطیسی – میدان مغناطیسی زمین
سیم حامل جریان در میدان مغناطیسی
ذره ی باردار متحرک در میدان مغناطیسی
میدان مغناطیسی سیم مستقیم حامل جریان
میدان مغناطیسی پیچه ی حامل جریان
میدان مغناطیسی درون سیملوله
نیروی بین سیم های موازی حامل جریان
خواص مغناطیسی مواد
القای الکترومغناطیسی
شار مغناطیسی
قانون القای الکترومغناطیسی فارادی
قانون لنز
القاگرها و اثر خودالقایی
القای متقابل – انرژی ذخیره شده در القاگر
جریان متناوب




س


:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا

 

جزوه کامل ریاضی یازدهم تجربی+ نمونه سوالات طبقه بندی شده امتحانات نهایی

دانلود جزوه تایپ شده، رنگی و مصور کتاب ریاضی یازدهم تجربی ،شامل 7 فصل، در قالب pdf و در 362 صفحه.

کتاب ریاضی یازدهم تجربی از 7 فصل تشکیل شده است. در این جزوه 362 صفحه ای تدریس مصور 7 فصل کتاب به همراه نمونه سوالات سال های گذشته و مساله های متعدد و متنوع در 62 جلسه قرار داده شده است. این جزوه برای کسانی مناسب است که قصد دارند درس کتاب ریاضی یازدهم تجربی را امتحان بدهند یا در کنکور سراسری شرکت نمایند. برای بالا رفتن کیفیت تدریس از تصاویر و نمودارهای رنگی و زیبا استفاده شده است.

جزوه بصورت تایپ شده، رنگی و با کیفیت بسیار عالی و مناسب برای دانش آموزان و داوطلبان کنکور سراسری

 

ویژگی های بسته آموزشی
– تعداد فصل های کتاب: 7
– تعداد سرفصل های تدریس شده: 62
– تعداد صفحات جزوه: 362
– حجم بسته:14 مگابایت
– ارائه بیش از 500 نمونه سوال طبقه بندی شده امتحانات نهایی ریاضی 3 انسانی و تجربی نظام قدیم به همراه جواب
– تدریس مطالب پیش نیاز از سال های گذشته
 

سرفصل های آموزشی
فصل اول: هندسه تحلیلی و جبر
– دستگاه مختصات
– رابطه خطی (یادآوری )
– شیب و معادله خط راست
– فاصله دو نقطه
– مختصات وسط پاره خط
– فاصله نقطه از خط

– آشنایی با معادله درجه دوم
– حل معادلات درجه دوم به روش فرمول کلی
– حل معادلات درجه 2 به روش تجزیه
– مجموع و حاصل ضرب ریشه ها
– سهمی
– معادلات شامل عبارت های گویا
– حل معادلات رادیکالی
فصل دوم: هندسه
– ترسیم های هندسی
– تناسب
– قضیه تالس
– آشنایی با تشابه
– تشابه مثلث ها
فصل سوم: تابع
– تابع و روش های نمایش آن- قسمت اول (یادآوری)
– تابع و روش های نمایش آن- قسمت دوم (یادآوری)
– آشنایی بیشتر با مفهوم تابع، نمایش جبری تابع (یادآوری)
– دامنه و برد تابع (یادآوری)
– هم دامنه (یادآوری)
– دامنه و برد چند تابع خاص (یادآوری)
– توابع گویا
– تساوی دو تابع
– معادلات و روابط (یادآوری)
– توابع رادیکالی
– توابع چند جمله ای ، متناوب ، پله ای و جزء صحیح
– توابع یک به یک
– توابع وارون
– اعمال جبری روی توابع
 

فصل چهارم: مثلثات

– آشنایی با مفهوم زاویه و اندازه گیری آن
– دایره مثلثاتی
– تعیین مقادیر مثلثاتی برای زاویه های ربع اول و دوم
– تعیین مقادیر مثلثاتی برای زاویه های ربع سوم و چهارم
– توابع مثلثاتی- قسمت اول
– توابع مثلثاتی- قسمت دوم
– توابع مثلثاتی- قسمت سوم
فصل پنجم: توابع نمایی و لگاریتمی
– آشنایی با توابع نمایی
– انتقال توابع نمایی در راستای محورها
– آشنایی با توابع لگاریتمی
– محاسبه لگاریتم اعداد- معادلات لگاریتمی
– قضایای مربوط به لگاریتم ها
 

فصل ششمحد و پیوستگی
– آشنایی با مفهوم حد

– حدهای چپ و راست
– همسایگی یک نقطه
– قضیه های حد
– شگردهای حدگیری از توابع گویا و کسری
– شگردهای حدگیری از توابع مثلثاتی
– پیوستگی
فصل هفتمآمار و احتمال
– مجموعه های اعداد (یادآوری)
– متمم مجموعه (یادآوری)
– پدیده های تصادفی
– اعمال جبری
– محاسبه احتمال
– اصل شمول
– قانون جمع احتمالات
– احتمال بدون رعایت ترتیب
– احتمال با رعایت ترتیب
– پیشامد مستقل
– معیارهای گرایش به مرکز
– معیارهای پراکندگی

 



 



:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 تير 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مینا

پکیج کامل جزوه + ویدئوهای درس سوم زبان یازدهم ( هنر و فرهنگ : art and culture )

کتابزبان انگلیسی یازدهم دبیرستان از 3 درس تشکیل شده است. در این بسته آموزشی کلیه مطالب درس سوم زبان یازدهم در قالب 1 ویدئو و یک جزوه 21 صفحه ای در مدت زمان 1 ساعت و 56 دقیقه تدریس شده است.

ویژگی های بسته آموزشی:

زمان فیلم: 1 ساعت و 56 دقیقه

تعداد ویدئوها: 1

جزوه : 21 صفحه

حجم فایل دانلودی: 151 مگابایت

جزوه تایپ شده ، رنگی و مصور با کیفیت بسیار بالا و قابلیت پرینت

قابل پخش با کامپیوتر ، لب تاب ، تلویزیون ، تبلت و گوشی و تلویزیون هوشمند

برای رشته های ریاضی – تجربی – انسانی – معارف


درس سوم: هنر و فرهنگ (art and culture)

سرفصل های تدریس شده:

– آماده شوید (get ready)

– گفتگو(dialog)

– کلمات جدید (new words)

– روخوانی (reading)

– درک روخوانی (reading comprehension)

– استراتژی خواندن (reference words)

– گسترش دامنه لغت (word development)

– بخش اول گرامر (شرطی نوع صفر و یک)

– شنیداری و گفتاری (listening and speaking)

– تلفظ (pronunciation)

– بخش دوم گرامر(وجه وصفی)

– بخش سوم گرامر(مصدر با to و کاربردهای آن)

 

– تمرینات نوشتاری



:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 27 تير 1399 | نظرات ()